Loading...

TeamPlay met Belbin voor docententeams

Waar je in het onderwijs ook werkt, met de ene collega werk je gemakkelijker samen dan met de ander. Soms gaat dat soepel, en soms ronduit stroef. Misschien zitten bepaalde collega’s zelfs in je allergie of komt een project gewoon niet van de grond.

Soms maakt een team een vliegende start, met geweldige ideeën, maar stokt de samenwerking als het op uitvoering aankomt. Soms geeft de komst van maar een of twee nieuwe collega’s het hele team een enorme ‘boost’. Of werkt het team aan een deel van haar taken met veel plezier maar ontbreekt voor andere taken elk enthousiasme.

TeamPlay met Belbin geeft inzicht in hoe je team is samengesteld. Welke kwaliteiten er zijn, wat de kracht is en waar eventueel behoefte aan is. Inzicht in je eigen rol en die van anderen geeft energie en nieuwe mogelijkheden!

TeamPlay met Belbin leert jouw team en jou als teamlid:

 • Inzicht krijgen in je persoonlijke teamrollen, gedrag en kwaliteiten waarmee je op een natuurlijke manier bijdraagt aan de teamprestatie.
 • Hoe je je teamrollen doeltreffend, professioneel en met plezier inzet voor een echte teamprestatie.
 • Hoe je het teamwerk gebruikt om je persoonlijke kwaliteiten verder te ontwikkelen en professionaliseren.
 • Hoe je jezelf en anderen opnieuw leert kennen en waarderen.
 • Beter samenwerken, communiceren, kritisch en creatief denken.

TeamPlay met Belbin voor docententeams bestaat uit:

 • Een Belbin NL Teamroltest® ter voorbereiding, door minimaal 4 collega’s in te vullen.
 • Een teamtraining van twee dagdelen.
 • Dagdeel één krijg je inzicht in jouw persoonlijke teamrollen en de teamrollen van collega’s.
 • Oefeningen voor herkenning en toepassing van de teamrollen in de dagelijkse praktijk.
 • Een bespreking van de individuele rapporten en teamanalyse. We bespreken hoe jullie de teamrollen optimaal kunnen gebruiken in de toekomst.
 • Dagdeel twee staat in het teken van een leerzaam en energiek leerproject ‘Happy Island’. Waarin de kennis van de teamrollen in de praktijk gebracht wordt.

Na deze twee dagdelen is er de mogelijkheid om extra begeleid te worden bij het ontwikkelen en professionaliseren van de teamrollen en het vergroten van de teameffectiviteit.

We werken in de training met groepen van 3 tot 12 docenten, liefst van dezelfde school. Als individuele docent kun je meedoen aan de trainingen met open inschrijving. Dan ligt de nadruk op inzicht in je eigen teamrollen en jouw functioneren als teamlid.

De kosten voor een groep tot maximaal 12 personen bedragen € 1.950,- excl. € 55,-  pp. voor de Belbin NL Teamroltest® en  excl. de eventuele kosten voor de accommodatie. (Wij hoeven als onderwijsgevenden geen btw in rekening te brengen).

Meer informatie?

Heb je een specifieke vraag of wil je meer weten? Bel ons of stuur een mailtje voor meer informatie of een afspraak.

Eén van de opdrachten voor jullie is in het Engels. Hieronder een (niet ondertiteld) fragment.